Scroll untuk baca artikel
Kabar

3 Lagu ciptaan Bupati Bojonegoro Anna Mu’awanah, ini lirik lengkapnya

398
×

3 Lagu ciptaan Bupati Bojonegoro Anna Mu’awanah, ini lirik lengkapnya

Sebarkan artikel ini

Lagu-lagunya banyak dinyanyikan warga

Sumber: Bojonegorokab.go.id

Bupati Bojonegoro ke 41 Dr. Hj Anna Mu’awanah yang mulai dilantik pada 24 September 2018. Ia terkenal dengan kenyentrikan dalam memimpin wilayah Pemerintahan Kabupaten Bojonegoro.

Selain itu sebagai Bupati perempuan pertama di Bojonegoro, Anna Mu’awanah sangat kreatif menciptakan lagu-lagu.

Berikut 3 lagu ciptaan Bupati Bojonegoro

1. Jejek lan Njejeg

Jejegmu wis mulai obah
Pating sentiut lan ndoyong-ndoyong
Keterak angin sing ngelus-ngelus kuping
Ngebeki angen-angen kang ngoyoworo
Ndadekne pengiromu wis ora jejeg
Sing jejeg mok arani ndoyong
Sing ndoyong mok sengkuyung mergo kebombong

Njejeg kono kene
Njejeg konco dewe
Nggolek sak anane golekan
Sak anane golekan nggo njejeg

Njejeg kono kene
Njejeg konco dewe
Nggolek sak anane golekan
Sak anane golekan nggo njejeg

Jejegmu wis mulai bubrah
Mamah opo wae, opo wae sing kemamah
Ngrusak manah sing wis obah-obah
Obah-obah mergo ngroso opo wae salah
Mulane njejek barang sing wis jejeg
Ndadekni jejegmu ora jejeg

Baca Juga:   Bupati Bojonegoro resmikan RSUD Kelas D Kepohbaru

Njejeg kono kene
Njejeg konco dewe
Nggolek sak anane golekan
Sak anane golekan nggo njejeg
Jejegmu wis mulai bubrah

Mamah opo wae, opo wae sing kemamah
Ngrusak manah sing wis obah-obah
Obah-obah mergo ngroso opo wae salah
Mulane njejeg barang sing wis jejeg
Ndadekne jejegmu ora jejeg

Arep piye maneh wis ora jejeg mergo niate njejeg
Jejegno jejekanmu ben jejegmu iso jejeg

2. Lali Dalan

Selain menciptakan lagu “Jejeg lan Njejeg” yang viral, Anna Mua’awanah Kembali merilis lagu baru yang berjudul “Lali Dalan”. Lagu dengan syarat akan nasehat ini menggunakan Bahasa jawa yang awam bagi Orang Bojonegoro. Berikut lirik lagu “Lali Dalan”.

Baca Juga:   Perayaan Imlek dan Cap Go Meh di Bojonegoro: Semarak Akulturasi Budaya dan Kebersamaan

Urip koyo dene numpak gajah
kabeh disasak kabeh diterak
kabeh ditabrak
Wes lali kadang
Lali sanak
Ndi dalan sing tepak
Dalan sing rusak
Sing penting penak
Polahe tansah sak karepe
Iso ngegas lali rem’e

reff:
Ora ngati-ati
Sampek tekan mburi
Jogo ati sing nyawiji
Ojo nganti rugi
Ojo nganti lali
Sing lali mbok yo ndang bali
Lewat dalan kang suci
Supoyo biso mukti
Nganti sabaring ati
Polahe tansah sak karepe
Iso nge gas lali rem’e

(Kembali reff)
Wong kang lali dalan
Koyo dene unen-unen
gremet-gremet kecemplung kalen
Ora kelep ora mentas
Ora teles ora ngagas gagas
Ora ngerti dalan
Langusng bablas
Ora ngerti dalan langsung bablas

3. Nglenyer

Dengan nuansa instrumen musik tabuhan gendang dengan melodi syahdu khas jawa, lagu berjudul “ngelnyer” diciptakan Bupati Bojonegoro Anna Mu’awanah dalam menyambut Hari Jadi Bojonegoro (HJB) ke-344.

Baca Juga:   Borong Krupuk Klenteng Bojonegoro, Gubernur Khofifah: Kriuk, Lezat dan Gurih

Berikut lirik lahu “Nglenyer”.

Intro:
Naliko semono akeh kang sambat
Gupak linet gulung koming koyok akrobat
Sak dalan-dalan njor tansah gugat
Sak wayah-wayah metu, medane berat

Wes pathing bletat, wes jumpat, wis pathing njepat
Megelke boyok iki dadine kurang sehat jaman saiki wis nglenyer mak ser
Wis ora cenut-cenut sampek ngombe puyer

Bridge:
Kerono kerjo mbangune roto, kabeh ngrasakno
Nambahi bangga ne Bojonegoro

Reff:
Nglenyer …
Ayo cah tak jak muter-muter
Nglenyer…
Nglebur makmur iku iso dadi punjer
Nglenyer …
Ayok podo lakoni sae jen dadi super